www.iiiWe.com » روایت یک روح افشاگر نویسنده‌ی سریلانکایی را به جایزه‌ی «بوکر» رساند

 صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 روایت یک روح افشاگر نویسنده‌ی سریلانکایی را به جایزه‌ی «بوکر» رساند بخش عمومی

12

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.

«شیهان کاروناتیلاکا» دوشنبه‌ی پیش در لندن، برای کتاب «معالی آلمیدا و هفت ماه او»، برنده‌ی جایزه‌ی ۵۰هزار پوندی «بوکر» شد. پس از «مایکل اونداتیه» ـ که ۳۰ سال پیش برنده‌ی «بوکر» شده بود ـ کاروناتیلاکا دومین نویسنده‌ی سریلانکایی است که این جایزه را از آنِ خود می‌کند. راویِ دومین کتاب داستانی نویسنده‌ی ۴۷ساله‌ی زاده‌ی «گالی» یک مرد مرده در دوران جنگ‌های داخلی سریلانکا در دهه‌ی ۱۹۸۰ است؛ «معالی آلمیدا و هفت ماه او» ماجرای عکاسی است که یک هفته زمان دارد تا از جهان مردگان به زندگی بازگردد و با فاش کردن جای پنهانِ مجموعه‌ای از عکس‌ها، دوستانش را متقاعد کند که قاتل را بیابند و با انتشار عکس‌ها، به جهانیان بگویند جنگ داخلی چه بر سر سریلانکا و مردم آن آورده است.

شیهان کاروناتیلاکا که دوشنبه‌ی گذشته، برنده‌ی جایزه‌ی ۵۰هزار پوندی بوکر در لندن شد، «معالی آلمیدا و هفت ماه او» را در قالب گونه‌های ادبی معمایی، طنز سیاسی و عاشقانه روایت کرده است. او بامداد روز سه‌شنبه هنگامی که در اتاق هتل از خواب بیدار شد، با در دست گرفتن گوشی تلفن همراهش، دریافت که دست‌کم ۳۰۰ پیام ناخوانده و ده‌ها تماس ازدست‌رفته دارد. رییس‌جمهوری سریلانکا و رهبر مخالفان و دیگر سیاستمداران سرزمین مادری‌اش هم رسیدن به این افتخار بزرگ را به او تبریک گفته بودند.

نویسنده‌ی اکنون دیگر نامدار سریلانکایی ۱۲ سال پیش نخستین رمان خود «چینامان: افسانه‌ی پاردیپ متیو» را درباره‌ی یک کریکت‌باز گمشده نوشت و با آن برنده‌ی جایزه‌ی ادبی مشترک‌المنافع شد. او هشت سال (به اندازه‌ی سن دختر بزرگش) برای نوشتن «معالی آلمیدا و هفت ماه او» وقت گذاشت و البته به لطف داشتن دو کودک خردسال در خانه، بارها ناچار شد این داستان پیچیده را بازنویسی کند. چرا که هر زمان بچه‌ها پیش پدرشان می‌رفتند، دست‌کم یک بند از داستان از ذهن او می‌پرید.

کاروناتیلاکا که داستان تازه‌اش را از زبان یک روح روایت می‌کرد، پنج سال پیش با شنیدن یک خبر به آینده‌ی خود و کتابش بسیار امیدوار شد: در ۲۰۱۷ «جرج سندرز» در حالی با «لینکلن در باردو» برنده‌ی جایزه‌ی «بوکر» شد که آن داستان هم از زبان یک روح روایت می‌شد. شاهکار سندرز راه را برای نویسنده سریلانکایی هموار کرد تا او داستان فاجعه‌ی جنگ‌های داخلی کشورش را از زبان کسی بگوید که به باور کاروناتیلاکا، تنها راویان صادق پیامدهای یک جنگ ویرانگر هستند. «معالی آلمیدا و هفت ماه او» نخستین بار در ۲۰۱۹ با نام «گفت‌وگو با مردگان» در هند منتشر شد، اما رسیدن نسخه‌هایی از کتاب به دست یک ناشر انگلیسی و البته یک دوست ویراستار، راهی دیگر پیش پای نویسنده گذاشت: ناشر انگلیسی در تماس با شیهان از او خواست نخست میانه و پایان داستان را بازنویسی کند و پیدا شدن کرونا این فرصت را در اختیار نویسنده‌ی داستان گذاشت تا دو سال دیگر برای به‌روز کردن متن وقت بگذارد؛ ریاضتی که ارزشش داشت و «معالی آلمیدا و هفت ماه او» را به بوکر رساند.


با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.

برگرفته از: خبرگزاری »هنرآنلاین»
ویرایش: امیریاشار فیلا
ـ آگاهی‌های بیش‌تر: thebookerprizes.com

چهارشنبه 27 مهر 1401 ساعت 14:16  
 نظرات